Кептірілген шие
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шиені сұрыптайды, жуады, кептіреді және сабағын алып тастайды. Шие күн сәулесінде немесе пеште 35 - 40С температурада кептіріледі, сонда тұқымдарды одан алып тастауға болады. Тұқымсыз шие қайнаған қант ерітіндісіне құйылады (Қант пен судың қатынасы тұрақты болған кезде), қайнағанша қыздырылады, пештен шығарылады және келесі күнге дейін қантқа қалдырылады. Сүзеді, кептіреді және торларда бір қабат етіп кептіреді, алдымен 60С температурада, ал 50С температурада кептіреді. Кептірілген шие жұмсақ болуы мүмкін, бірақ сығылған кезде шырын ағып кетпейді.