"Қысқы шие" қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг шие үшін - 2,2 кг қант, 0,5 л су Шие бұтақтары мен тұқымдарымен бірге мұқият жуылады және эмальданған ыдысқа салынады. 400 г қант пен 0,5 л судан сироп дайындайық. Шиені қайнаған сироппен құйып, газетпен жабылған күйде екі күнге қоямыз. Содан кейін сиропты дуршлаг арқылы ағызамыз. Сиропқа 300 г қант қосамыз, оны қайнатамыз және шиені қайтадан үстіне құямыз. Сондықтан біз бес рет қайталаймыз, әр жолы сиропқа 300 г қант қосып, қайнатамыз және шиені қайтадан екі күндік жиілікпен құямыз. Соңғы рет шиені сиропта 10 - 12 күнге қалдырамыз. Содан кейін шиені дуршлаг арқылы сүзіп, сиропты толығымен бөліп алу үшін оны бірнеше сағатқа қалдырыңыз. Шиені елекке немесе табаққа жайып, есігі ашық және 40 - 45С жоғары емес температурада кептіру үшін пешке қоямыз. Соңғы жанасу ретінде - дайын қантталған жемістерге түйіршіктелген қант себіңіз. Дұрыс дайындалған тәтті шие жемістерін қыс бойы герметикалық жабылған шыны ыдыстарда сақтауға болады.