Қантталған шие жемістері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г. шие, 250 г. қант.
Сипаттамасы Қант пен аз мөлшерде судан қалың сиропты қайнатыңыз. Оған тұқымсыз шие салыңыз, пештен алыңыз және түнде қалдырыңыз. Таңертең сиропты ағызып, қайнатыңыз, шиені қайтадан құйыңыз, салқындатыңыз. Бұл процесті қант шиені кристалдармен қаптағанша бірнеше рет қайталаңыз. Содан кейін қантталған жемістерді алдын ала қыздырылған және салқындатылған пеште аздап құрғатыңыз. Фольгада немесе пергамент қағазда сақтаңыз.