Маринадталған шие
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг шие, 0,5 л шарап сірке суы, 500 г қант, 4 қалампыр, аздап даршын.
Сипаттамасы Шиені 24 сағат бойы сірке суымен жабыңыз. Содан кейін сірке суын төгіп тастаңыз. Шиеден тұқымдарды алып тастап, қантпен, дәмдеуіштермен және 100 г ағызылған сірке суымен жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Шиені банкаларға салыңыз (жақсырақ керамикалық ыдыстарға), қалған сірке суын құйыңыз, оны бұрын 5 минут қайнатыңыз. Үстіне араққа малынған пергамент қағазды салыңыз. Салқын жерде сақтаңыз.