Маринадталған шие
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр тұздық үшін - 450 г су, 400 г қант, 100 г 9% сірке суы, 5 - 6 түйір қалампыр, хош иісті бұрыш және бір тілім даршын. Маринад үшін: 250 г су, 500 г қант, 200 г таза шие шырыны, 40 г 9% сірке суы, 5 - 6 түйір қалампыр, хош иісті бұрыш және бір тілім даршын Бірінші әдіс, Біз Үлкен шиені жуамыз, банкаларды онымен иық деңгейіне дейін толтырамыз, суық тұздықпен толтырамыз. Маринадты дайындау: суды, қантты және дәмдеуіштерді қайнатыңыз, салқындатыңыз, сүзіңіз және сірке суын қосыңыз. Толтырылған банкаларды тұғырдағы суық суы бар кастрюльге салып, суды бірте-бірте қайнатамыз. Банкаларды 85С температурада 3 минут, жарты литрлік банкаларды 10 минут, литрлік банкаларды 15 минут қыздырамыз. Шиені жуудың екінші тәсілі, тұқымдарды алып тастаңыз, банкаларға құйыңыз. Маринадты дайындаңыз, салқындатыңыз, сүзіңіз және онымен жидектерді құйыңыз. Әрі қарай - алдыңғы әдіс бойынша, бірақ жарты литрлік банкаларды суда 3 минут, ал 85С температурада - 10 минут қыздыру керек.