Маринадталған жүзім
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр суға арналған бірінші әдіс - 500 г қант, 140 г 9% сірке суы, 25 г тұз, 5 - 6 түйір қалампыр, хош иісті бұрыш және даршынның бір бөлігі.Маринадтауға арналған жүзім ірі, терісі тығыз болып таңдалады. Біз жидектерді жуамыз, жоталардан бөлеміз немесе бірнеше жидектері бар қылшықтарды негізгі бұтақтан бөліп, банкаларға мықтап саламыз. Осы уақытта тұздықты қайнатыңыз, сүзіңіз және салқындатыңыз. Содан кейін оларды жидектер салынған банкаларға құйыңыз да, қайнаған суға 5 - 6 минут қыздырыңыз. Екінші әдіс Италияның Победа қаласындағы Сенсо, Катта Курган, Карабарна жүзім сорттарының ең жақсы кластерлерін таңдап, оларды таза, ауыз сумен шайыңыз, жұқтырған және бүлінген жидектерді алып тастаңыз. Жүзімді кең мойынмен 10 литрлік бөтелкеге салыңыз. Маринад келесідей дайындалады: жүзім щеткалары эмальданған ыдысқа салынады. 1 кг жүзім үшін 400 мл су (2 кесе), 0,75 кесе 3% сірке суы, 200 г (1 кесе) түйіршіктелген қант, 5-8 г тұз (Шай қасық), және 2-3 г дәмдеуіштер: қалампыр, кардамон, даршын, жұлдызды анис. 1 кг жүзімге. Қоспаны 15 минут қайнатыңыз, содан кейін оған 1 г салицил қышқылын (консервант) қосыңыз. Маринадты бөтелкеге құйыңыз, герметикалық түрде металл қақпақпен жабыңыз. Маринадталған жүзімді жертөледе 12-15 С температурада сақтаңыз.