Маринадталған қарлыған - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық үшін: 1 литр суға - 2 стакан түйіршіктелген қант пен дәмдеуіштер (5 - 6 қалампыр, 1 дана даршын, 1 г тұз), 50 г 20-25% сірке суы 1 литр тұздыққа - 450 г су, 400 г қант, 100 г 9% тістеу, қалампырдың 5 - 6 бұршағы, хош иісті бұрыш және даршынның бір бөлігі Бірінші әдіс Біз ірі және піскен жидектерді жуамыз, кептіреміз, бұтақтар мен гүлдердің қалдықтарын кесеміз. Біз 0,5 - 0,7 литр сыйымдылығы бар кең мойны бар шыны бөтелкелерге саламыз, бұрын жуылған және күн сәулесінде немесе пеште кептірілген. Маринадқа арналған дәмдеуіштер қайнатылады және эссенция ерітіндіге құйылады. Салқындатылған тұздықпен қарлыған толтырылған бөтелкелерді құйыңыз. Әр бөтелкенің мойнына эстрагон бұтақтары мен қарақат жапырағын мықтап толтырамыз. Мойынды пергамент қағазымен, сосын металл тығынмен, егер ол жоқ болса, картонның бір бөлігімен өлшеміне қарай кесіп, үстіне қайтадан қағазбен немесе целлофанмен жауып, мықтап байлаймыз. Біз жидектерді жуудың екінші әдісін қолданамыз, судың ағып кетуіне жол береміз, әрқайсысын үшкір сіріңкемен бірнеше жерден шаншып, жидектерді көбірек кіргізу үшін банкаларды ілгішке дейін толтырамыз. Тұздықты дайындау: суды дәмдеуіштермен қайнатыңыз, салқындатыңыз, сүзіңіз, сірке суын құйыңыз және қарлыған банкаларын құйыңыз. Біз толтырылған банкаларды қақпақпен жабамыз және суық суы бар кастрюльге салып, қайнатамыз және қайнаған сәттен бастап 3 минут қайнатамыз. Маринадталған қарлыған әсіресе үйдегі қырыққабатта - провансальда, винегреттерде және салаттарда, сондай-ақ негізгі тағамдарға, мысалы, қуыруға арналған гарнир ретінде жақсы.