Маринадталған қарлыған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кез-келген түрдегі жетілген, мықты қарлыған шаншып, банкаларды иығына дейін толтырып, салқын тұздықпен құяды. Толтырылған банкалар (кез келген сыйымдылықта) қақпақтармен жабылады және суық сумен пастеризаторға салынады, 3 минут қайнатылады. Тұздыққа арналған құю 500 г судан, 400 г қанттан, 100 г 9% сірке суынан дайындалады. Су, қант және дәмдеуіштер (5-6 бұршақ хош иісті бұрыш, 5-6 қалампыр гүлі және даршынның кішкене бөлігі) салқындатылады, сүзіледі және ук-тұздық қосылады (жартысын қышқыл жидектер шырынымен алмастыруға болады). Сол сияқты, оны сірке суы мен суды алмастыра отырып, қышқыл жидектердің шырынынан да дайындауға болады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Маринадталған қарлыған пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 3 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz