Маринадталған қарлыған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кез-келген түрдегі жетілген, мықты қарлыған шаншып, банкаларды иығына дейін толтырып, салқын тұздықпен құяды. Толтырылған банкалар (кез келген сыйымдылықта) қақпақтармен жабылады және суық сумен пастеризаторға салынады, 3 минут қайнатылады. Тұздыққа арналған құю 500 г судан, 400 г қанттан, 100 г 9% сірке суынан дайындалады. Су, қант және дәмдеуіштер (5-6 бұршақ хош иісті бұрыш, 5-6 қалампыр гүлі және даршынның кішкене бөлігі) салқындатылады, сүзіледі және ук-тұздық қосылады (жартысын қышқыл жидектер шырынымен алмастыруға болады). Сол сияқты, оны сірке суы мен суды алмастыра отырып, қышқыл жидектердің шырынынан да дайындауға болады.