Қырыққабат "Асхана"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабатты ұсақтап тураңыз, ірі үккіште үгітілген сәбіз, майдалап туралған сарымсақпен араластырыңыз. Араластырыңыз, бірақ ұнтақтамаңыз. Шелекке салыңыз (кез келген терең ыдыста, бірақ шыны ыдыста емес). Суды сірке суымен, өсімдік майымен, қантпен және тұзбен араластырыңыз, қайнатыңыз. Қырыққабаттың үстіне ыстық тұздықты құйыңыз, аздап басыңыз. Қақпақпен жабыңыз, суытыңыз. Қырыққабат дайын. Банкаларға салыңыз. Тоңазытқышта сақтау керек. орамжапырақ - 2 кг. сәбіз - 5-6 дана. сарымсақ - 1 бас (үлкен) Тұздық: - су - 1 литр сірке суы - 1 шай қасық. өсімдік майы - 200 г. қант - 100 г. тұз - 2 ас қасық. л.