Алма мен желкек қосылған қайнатылған көктерек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл тағамға ұсақ (1,5 кг-ға дейін) көктерек те, ірі (5 кг-ға дейін және одан жоғары) да жарайды. Балықты тазалаңыз, ішін тазалаңыз, жақсылап шайыңыз және бөліктерге бөліңіз. Содан кейін тұздап, аздап сұйылтылған сірке суын құйып, суық жерге жарты сағаттан бір сағатқа дейін қойыңыз. Ақжелкеннің, сәбіздің және балдыркөктің тамырынан дәмді қайнатпа дайындаңыз, оған пияздың басын, лавр жапырағын, бұрыш бұршағын және дәміне қарай тұз қосыңыз. Балықты сүзіп, үстіне құйыңыз. Қатты отқа қойып, балықты дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Алма мен желкек тамырын ұсақ үккіштен өткізіңіз (4 алма үшін - 1 орташа желкек тамыры), дәміне қарай қант, сірке суын қосып дәмдеңіз және бірнеше қасық сорпамен сұйылтыңыз. Балықты табаққа салыңыз да, осы тұздықпен жабыңыз. Үгітілген алма мен желкек қараңғыланғанға дейін дереу сірке суымен толтырылуы керек. Тұздық үшін Антонов алмалары әсіресе жақсы