Толтырылған балық - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1,5 кг балық, тартылған етке арналған 600 г көксерке филесі, 1 стакан кілегей, 1 шай қасық эстрагон шөптері. Тұздық үшін: 4 шикі сарысы, 100 г. май, 1 лимон, 8 бұрыш бұршағы, 1/2 кесе ас сірке суы, 1/2 кесе су. Балықты тазалаңыз, артқы жағынан кесіңіз, сүйектерді алыңыз, ұшаны ішінен шайыңыз, тартылған етпен толтырыңыз, мұқият тігіңіз, майлыққа ораңыз және бумен пісірілген қазандағы сөреде пісіріңіз. Дайын балықты кесектерге бөліп, табаққа салыңыз да, голланд тұздығын құйыңыз. Фаршты дайындау: Көксерке филесін ет тартқыштан 3 рет өткізіңіз. Тұз, бұрыш қосып, массаны ұрып, біртіндеп 1 стакан кілегей құйыңыз, эстрагон шөптерін қосыңыз. Тұздықты дайындау: Бұрышты ұсақтап, эмальданған табаға салыңыз, сірке суын құйыңыз, сірке суы толығымен буланғанша отқа қойыңыз. Суық суға құйыңыз, сарысын, майын қосыңыз, кесектерге кесіңіз. Тұз себіңіз. Кәстрөлді буға қойып, тұздық қаймақ консистенциясына дейін қоюланғанша ағаш шпательмен бір бағытта үздіксіз араластырыңыз. Тұздықты електен сүзіп алыңыз, дәміне қарай лимон шырынын қосыңыз.