Саңырауқұлақ соусында пісірілген бекіре котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг балық, 150 г сары май, 100 г ұн, 40 г құрғақ порчини саңырауқұлағы, 1 1/4 кесе кілегей 1 1/2 кесе балық сорпасы, 2 жұмыртқа, 1 1/2 кесе үгітілген ескірген нан. Балықты саусақтың қалыңдығымен бірдей тілімдерге кесіңіз, бір қатарға терең табаға салыңыз, 1/2 кесе сорпаны құйыңыз, қақпақпен жабыңыз, баяу отқа қойыңыз және табиғи котлеттерді дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Салқын. Тұздықпен қалың жағыңыз және тұздықты жақсылап қатайту үшін тоңазытқышқа салыңыз. Мұздатылған котлеттерді үгітілген ақ нанға орап, қайнаған терең майға тез қуырыңыз (тек қызарғанша қалдырыңыз). Жасыл бұршақпен бірге қызмет етіңіз. Тұздықты дайындау: Саңырауқұлақтарды жұмсақ болғанша аздап суға қайнатыңыз, майдалап тураңыз және майға (1 шай қасық) бұқтырыңыз. Ұн мен майды сүртіңіз, ыстық балық сорпасымен сұйылтыңыз, кілегей мен саңырауқұлақтарды қосыңыз. Тұздық консистенциясы бойынша картоп пюресі тәрізді болғанша араластыра отырып пісіріңіз. Дәміне қарай тұз немесе лимон шырынын қосыңыз.