Шарап пен кілегей қосылған шампиньон соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 200 г шампиньондарды тілімдерге бөліп, оларды кастрюльге сары майға салыңыз, 1 лимоннан шырынды сығыңыз, 2-3 ас қасық ет-саңырауқұлақ сорпасын құйыңыз, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Басқа кастрюльде 50 г сары майды 1/2 қасық ұнмен қайнатыңыз, саңырауқұлақ соусын, 1-2 стакан ақ шарапты құйыңыз (Кім 1/2 стакан кілегей алғысы келеді), қайнатыңыз және саңырауқұлақтарды қосыңыз. Оттан алыңыз, сұйықтықты кастрюльге құйыңыз, 2 сарысын, 1/2 шай қасық тұз бен қант қосыңыз, араластырыңыз, + 70-75 градус Цельсийге дейін қыздырыңыз, саңырауқұлақтарға құйыңыз. Тұздық қайнатылғанға беріледі: тауықтар, бұзау аяқтары, бас, бұзау еті.