Саңырауқұлақтар қосылған сиыр бауырынан жасалған пудинг
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г сиыр бауыры 100 г еріген сары май, 50 г кептірілген порчини саңырауқұлағы, 1 ас қасық ұн, бір шымшым тұз, 1 стакан қаймақ, 1 пияз, 6 сарысы, 4 ақуыз.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды жуыңыз және қайнатыңыз. Бауырды үлкен кесектерге бөліп, кастрюльге салыңыз, 1 ас қасық май, 1 пияз қосып, аздап су құйыңыз. Бауырды ол ағарғанша қайнатыңыз. Салқындатыңыз, бұқтырылған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз, жолақтарға кесілген қайнатылған саңырауқұлақтарды, 100 г қаймақ, 6 сарысы мен 4 шайқалған ақуызды қосыңыз. Араластырылған массаны маймен қапталған және нан үгіндісіне себілген кастрюльге салыңыз, түбіне майланған ақ қағаздың шеңберін салыңыз. Қақпақпен жабыңыз және 3/4 сағат бойы бумен пісіріңіз. Қалған сары маймен ұнды, бір шымшым тұзды сүртіңіз, қалған 1,5 стакан ыстық саңырауқұлақ сорпасын сұйылтыңыз, қоюланғанша жақсылап қайнатыңыз, қаймақ қосыңыз. Дайын пудингті бөліктерге бөліп, саңырауқұлақ соусының бір бөлігіне құйып беріңіз. Тұздықтың қалған бөлігін тұздық ыдысында бөлек қызмет етіңіз. Пудингпен бірге картоп пюресі беруге болады.