Норск стиліндегі форель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 2 орташа форель, 0,5 кесе шарап сірке суы, 0,5 кесе шие өрігі, 3 ас қасық. эстрагон қасықтары, 0,5 кесе жасыл пияз, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы (асхана: армян) Тазартылған балықты ішін кеспей, желбезектерін алып тастағаннан кейін пайда болған саңылау арқылы жақсылап шайыңыз. Балықтың ішін ішіне тұз, бұрыш себіңіз, содан кейін майдалап туралған эстрагон жапырақтарымен, жасыл пиязбен және шие өрікімен (жаңа піскен немесе кептірілген) толтырыңыз. Дайындалған балықты сақинаға айналдырыңыз. Ол үшін құйрық жүзбесін төменгі жақтың саңылауына салыңыз. Кәстрөлге таяқшаларды көлденеңінен салыңыз, шарап сірке суын құйыңыз, үстіне балықты салыңыз да, баяу отта 20 минут қоя тұрыңыз. Форельмен бірге жаңғақ соусын беруге болады. Тұздық үшін: 100 г аршылған жаңғақ, 3 түйір сарымсақ, қайнаған су, тұз.