Дәмді балық котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг тартылған балық (треска), 5-6 дана. орташа сәбіз, 4 дана. пияз, 1 кесе ұн, 1 ас қасық. жарма қасық, 0,5 кесе өсімдік майы, 0,5 кесе су (сүт), 200 грамм ақ қырыққабат, 3 жұмыртқа, тұз, дәміне қарай қант.
Сипаттамасы Сәбізді сақиналарға кесіңіз (жіңішкеруге тырысыңыз), шпательге өсімдік майын құйыңыз, сәбіз сақиналарын сол жерге құйыңыз да, пышақтың ұшына тұз және бір шай қасық қант қосып, 5 минуттай сөндіріңіз. Сәбіз қызарған және жұмсартылған бойда - оны тартылған балыққа қосыңыз. Сондай-ақ, 3 жұмыртқаны сол жерге құйыңыз, пиязды, жіңішке туралған қырыққабатты ұсақтаңыз, өсімдік майын құйыңыз. Барлығын араластырыңыз, бір стақан (толық емес) ұн мен жарма қосыңыз, бәрін қайтадан араластырыңыз. Содан кейін табаға өсімдік майын, суды немесе сүтті құйыңыз (көбірек котлеттер сыйып кетуі үшін үлкенірек болғаны дұрыс), котлеттерді құйыңыз (егер олар құлап кетсе, ұн қосыңыз!), оларды ұнға немесе нан үгіндісіне салып, орташа отта табаға салыңыз. . Күйіп қалмас үшін аздап су қосуға болады. 1 кг -нан көптеген котлеттер шығады, сондықтан мен тартылған еттің жартысын пакетке және мұздатқышқа салып, "Кезекші тағам" ретінде қалдыруды ұсынамын. Котлеттер тіпті балықты мүлдем ұнатпайтындар үшін де өте дәмді болып шығады.