Швед тіліндегі котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тартылған етті пісіріңіз (1/3 шошқа еті, 2/3 сиыр еті). Нанның үгіндісін сүтке салып, майдалап туралған пиязды өсімдік майына қуырып, суытыңыз. Фаршты, суланған крекерді, шикі жұмыртқаны, қуырылған пиязды, тұз бен бұрышты араластырыңыз. Ылғал қолмен алынған қоспадан жаңғақ көлеміндей шарлар жасап, оларды бір қатарға өсімдік майымен майланған табаққа салыңыз. Табада шошқа майын ерітіңіз немесе өсімдік майын құйыңыз. Еңкейтілген тәрелкеден котлеттер табаға біркелкі "жүзіп" кетеді (бірақ Швеция!). Қуыруға арналған табаны мезгіл-мезгіл шайқап, котлеттер барлық жағынан қызарғанша және серпімді болғанша қуырыңыз. Пропорцияларды ескере отырып, шамамен 50 фрикаделька алынады. тартылған ет 600 г. сүт 1 стакан нан үгіндісі 1/2 кесе жұмыртқа 1 дана. пияз 1 дана. дәміне қарай тұз бұрышы өсімдік майы