Кепкен нанға қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750 г балық үшін (немесе 500 г дайын филе) 1/4 кесе сүт, 1 лимон, 0,5 кесе ұсақталған крекер, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық ұн және қуыруға арналған 100 г май.
Сипаттамасы Дайындалған балықты шайыңыз, майлыққа кептіріңіз, тұз себіңіз, бұрыш себіңіз, алдымен ұнға ораңыз, содан кейін сүтпен сұйылтылған жұмыртқамен сулаңыз (1 жұмыртқаға 1/4 кесе), нан үгіндісіне ораңыз. Қызмет көрсетер алдында 10-15 минут бұрын балықты майға қуырыңыз. Балықты қыздырылған табаққа салыңыз, лимон кесектерімен безендіріңіз және ақжелкен бұтақтарымен безендіріңіз. Лимонның орнына қышқыл қосылған салқын майонезді немесе ыстық томат соусын беруге болады. Гарнирге салат, суланған алма, картоп пюресі қосыңыз. Көксерке, табан, тұқы, тұқы, мөңке, навага, оңғақ, балқыма, бекіре және басқа балықтар осылай қуырылады