Қарбыз қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг қабық үшін - 1,2 кг қант пен 2 стакан су, Сиропты қажетті мөлшерде су мен қанттан пісіру үшін қоямыз. Қарбыздан біз жасыл қабықты кесеміз, текшелерге кесеміз, сумен толтырамыз және 10-15 минут қайнатамыз, сосын суық сумен суытамыз. Бөлшектерді дуршлагқа су шыны болатындай етіп лақтырып, қайнаған қант шәрбатына саламыз. Әр 10 - 12 минуттық пісіру арасында 10 - 12 сағат тұра отырып, 3 - 4 дозада пісіріңіз. Пісірудің соңында 3 г лимон қышқылын қосамыз. Нәтижесінде біз тәтті жемістерді дуршлагқа тастаймыз, сироптың ағып кетуіне жол береміз және тәтті жемістерді табаққа немесе табақтарға жайып, ауада кептіреміз. Кептірудің соңында қантталған жемістерді түйіршіктелген қантпен себіңіз де, оларды қыс бойы сақтауға болатын герметикалық жабылған шыны ыдысқа салыңыз.