Шетен қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг шетен үшін - 1,2 кг қант және 3 стакан су Бұл қантталған жемістердің ерекше сүйкімділігі - олар үшін шетен бұтақтарымен бірге алынады. Жидектерді абайлап жуады, қайнаған суға 3 - 5 минут қайнатады және дереу салқын сумен салқындатады. Содан кейін жидектер қант шәрбатына салынып, отқа қойылады және қайнатылғаннан кейін оттан 5 - 6 сағатқа шығарылады. Әрі қарай, тау күлін 3 - 4 дозада 5 - 7 минут қайнатып, содан кейін 10 - 12 сағат тұндыра отырып пісіру керек. Соңғы пісіргеннен кейін, жидектерді дуршлагқа тастау керек, сиропты ағызып, табақтар мен табақтарға кептіруге арналған щеткаларды қою керек. Ал қызмет көрсетер алдында бұтақтардағы жидектерді қысқы қарлы кесек тәрізді қант ұнтағымен аздап ұнтақтаған жөн... Қонақтар сіздің тәтті жемістеріңізді бұтақтармен бірге жейтініне сендіреміз.