Қантталған айва жемістері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг айва үшін - 1,5 кг қант пен 3 стакан су, Жемістерді жуып, 4 бөлікке кесеміз, тұқым камераларын алып тастаймыз. Содан кейін біз сиропты дайындаймыз. Біз айваны қайнаған сиропқа батырамыз және қатты шайқаймыз. Ыдысты оттан шығарамыз және толық суығанша 5-6 сағатқа қоямыз. Тұрғаннан кейін ыдысты отқа қоямыз, қайнатамыз, 6 - 7 минут қайнатамыз, оттан шығарамыз және 10 - 12 сағатқа қоя тұрамыз. Біз пісіруді кезекпен 4 рет қоямыз. Соңғы пісіргеннен кейін біз жемістерді сироптан алып тастаймыз, сиропты ағызу үшін дуршлагқа тастаймыз және кептіру үшін табақтарға немесе табаққа саламыз.