Қауыннан қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг аршылған қауын үшін - 1,2 кг қант және 2 стакан су, пісіру соңында - 3 г лимон қышқылы Егер қауын қантсыз, піспеген болса, көңіліңізді қалдырмаңыз, ол керемет қантталған жемістер жасайды. Қауынның қабығын, тұқымын және ішкі целлюлозасын аршып, кесектерге бөліп, қайнаған суға 2 - 3 минут қайнатыңыз да, дереу салқын суға салқындатыңыз, содан кейін жемістерді ыстық қант шәрбатына батырыңыз. Оттан алыңыз және 5-6 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қайнатыңыз. Пісірудің соңында 3 г лимон қышқылын қосыңыз. Содан кейін қантталған жемістерді дуршлагқа тастаңыз, сиропты ағызып, табақтарға немесе табаққа салыңыз да, ауада кептіруге қалдырыңыз. Бір-екі сағаттан кейін түйіршіктелген қантты қантталған жемістерге себіңіз.