Тәтті жасыл қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг қызанақ үшін - 1 кг қант, 1 стакан су және қантталған жемістерге арналған бір уыс апельсин қабығы, еті тығызырақ қызанақты алайық. Қызанақты тураймыз, тұқымын алып тастаймыз, суық суға жуамыз. Содан кейін оларды сумен толтырып, отқа қою керек. Қызанақты қайнатуға дейін жеткізу керек және 5 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін суды ағызып, қызанақты қайтадан суық сумен құйып, қайтадан 5 минут қайнатыңыз. Сондықтан 3 рет қайталайық. Содан кейін біз қызанақты дуршлагқа тастаймыз, суды ағызып жібереміз, қант шәрбатына батырамыз және 10 - 12 сағат тұра отырып, 10 - 12 минут ішінде 2 - 3 дозада пісіреміз. Пісірудің соңында 4 - 5 г лимон қышқылын қосамыз.