Жасыл жаңғақ джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 100 грек жаңғағы үшін - 2 кг қант, 10 дана. қалампыр, 1 лимон Піспеген жаңғақтарды үстіңгі жасыл қабығынан аршып, күніне үш-төрт рет ауыстырып, екі күн бойы суық суға салып қойыңыз. Содан кейін, суды төгіп тастағаннан кейін, жаңғақтарды бір тәулікке әк сумен құйыңыз, оларды жиі араластырыңыз. Осыдан кейін жаңғақтарды суық сумен шайып, әр жаңғақты шанышқымен бірнеше жерден тесіп, қайтадан суық суға екі күн салып қойыңыз. Алтыншы күні жаңғақтарды суық судан таңдап, қайнаған суға салып, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін оларды елекке тастаңыз. Түйіршіктелген қантты 2 стакан сумен араластырыңыз, қайнатыңыз және көбікті алыңыз. Алынған сиропқа жаңғақтар, қалампыр салыңыз, лимон шырынын қосыңыз, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Кептеліс салқындаған кезде оны қайтадан қайнатыңыз. Сондықтан үш рет қайталаңыз, содан кейін дайын болғанға дейін пісіріңіз. Жаңғақтарды жібітуге арналған әк суы келесідей дайындалады: 0,5 кг сөндірілген әк 5 литр суық суға құйылады, араластырылады, 3-4 сағатқа қалдырылады және дәке арқылы басқа ыдысқа ағызылады.