Жаңғақтардан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Сироп 100 жаңғаққа 2 кг қант пен 2 стакан су есебінен дайындалады, қайнатылады, оған жаңғақ, қалампыр, бір лимон шырыны батырылады, 2-3 минут қайнатылады және 6- 8 сағат ұсталады. . Осыдан кейін джем қайтадан қайнатылады, сондықтан ол 3 рет қайталанады, содан кейін ол дайын болғанға дейін қайнатылады, содан кейін оралады.
Сипаттамасы Жаңғақтар жоғарғы жасыл қабығынан тазартылады және екі күн бойы суық суға малынған, оны күніне 3-4 рет ауыстырады. Содан кейін, суды ағызғаннан кейін, жаңғақтарды бір тәулікке әк сумен құйып, мезгіл-мезгіл араластырыңыз. Оларды салқын сумен жуғаннан кейін, әр жаңғақты шанышқымен бірнеше жерден тесіп, қайтадан екі күн бойы салқын суға салып қояды. Содан кейін су ағызылады, жаңғақтар қайнаған суға батырылады, 10 минут қайнатылады және дуршлагқа тасталады. Әк суы келесідей дайындалады: 0,5 кг сөндірілген әк 5 литр суық суға құйылады, араластырылады және 3-4 сағат бойы тұндырылады, содан кейін ерітінді басқа ыдысқа құйылады, дәке арқылы сүзіледі. Рецептті Валерия жіберді