Самогонды тәттілендіру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тәттілеу кезінде әдетте арнайы сироп қолданылады, оны дайындау үшін 1 кг қантты 1 литр суда қайнатады, көбікті ол пайда болғанға дейін алып тастайды. Содан кейін олар салқындатылады және екі апта бойы ұсталады, сонда онда қалған ең жақсы "тұнба" түбіне батады.
Сипаттамасы Самогон мен сиропты немесе балды араластырған кезде газдар бөлініп, қоспасы қызады. Егер газ шығару аяқталған болса, онда процесс аяқталды. Содан кейін белсендірілген көмір қосылған бірнеше таблетка қосылады және мұқият шайқалады. Бөлме температурасында 1-2 сағат тұндырады және тығыз мата арқылы сүзеді. Сусын бөтелкелерге құйылады және 3-4 ° C температурада екі-үш күн ұсталады. Осыдан кейін ол жағымды дәмге ие болады, ал алкогольдік дәм іс жүзінде жоғалады. Самогонды джеммен де тәттілендіруге болады. Ол үшін 3 литр самогонға 3-4 шай қасық джем қою керек.