Жарқыраған лағыл шарабы (арония шырынынан жасалған)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын үшін 150 г қант алынады және онымен бөтелке көлемінің 3/4 бөлігі толтырылады. 3-4 күннен кейін, қатты ашыту басталған кезде, қанттың бірдей мөлшері қосылады, ал көмірқышқыл газы сыртқа шығуы үшін бөтелке дәке тығынымен жабылады. 10 күн ішінде жылы бөлмеде (18-20 ° C) тез ашыту жүреді, ал келесі 20 күнде ашыту әлсіз жүреді. Осы кезеңде тартылған дәмі бар жас шарап пайда болады. Ол шөгіндісіз мұқият ағызылады және 6-8 ° C температурада толық пісу үшін орналастырылады. Тағы бір рет қант 1 литр жас шарапқа 150 г мөлшерінде қосылады. Тазарту үшін дайын шарап сүзіледі.