Жаңа піскен қырыққабаттан жасалған фарш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1300 г жаңа қырыққабат, екі жұмыртқа, 100 г еріген сары май, 20 г тұз, дәміне қарай бұрыш. Дайындалған жаңа қырыққабатты ұсақтап тураңыз, содан кейін еріген сары май немесе май қосылған пісіру парағына 3 см-ден аспайтын қабатқа салыңыз да, пеште 180- 200 градус температурада жұмсақ болғанша қуырыңыз. Төмен температурада қырыққабат қоңыр түске айналады және дәмсіз болады, ал жоғары температурада ол күйіп кетуі мүмкін. Дайын қырыққабатты суытып, тұз, бұрыш және туралған жұмыртқаны қосыңыз. Қырыққабатты қуырар алдында тұздау керек, содан кейін ол мүмкін емес, өйткені одан ылғал шығады, бұл тартылған ет сапасын төмендетеді.