Беларусь тіліндегі бұзау етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұзау еті - 60 г, ашытылған қырыққабат - 60 г, еріген сары май - 20 г, пияз - 25 г, ақжелкен тамыры - 10 г, балдыркөк тамыры - 5 г, қырыққабат тұздығы - 50 г, сүйек сорпасы - 300 г, ұн - 5 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, зире, қант, тұз. Етті бөліктерге бөліп, сүйек сорпасында қайнатыңыз. Ашытылған қырыққабатты ұсақтап турап, рецептте көрсетілген майдың жартысында жұмсақ болғанша қайнатыңыз, содан кейін қырыққабат тұзды ерітіндісін құйыңыз. Қалған майға майдалап туралған тамырлар мен пиязды жұмсақ болғанша қайнатыңыз, содан кейін оларды қырыққабатпен бірге ет қосылған сорпаға салыңыз, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз, қант, зире қосыңыз, суға сұйылтылған ұнмен дәмдеңіз және тағы 10 минут пісіріңіз. .