Сиыр еті қосылған поляк тіліндегі қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 80 г, еріген сары май - 20 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, балдыркөк тамыры - 10 г, пияз - 25 г, жаңа қырыққабат - 80 г, сорпа - 300 г, қыша - 3 г, қара бұрыш, тұз, лавр жапырағы. Етті бөліктерге бөліп, екі жағынан ұрып, қышамен майлап, тоңазытқышта 10-12 сағат ұстаңыз. Етті қайнаған сүйек сорпасына салыңыз да, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Етті алып тастаңыз, сорпаны сүзіңіз, майға жұмсақ болғанша бұқтырылған үккіште туралған тамырлар мен пиязды, туралған қырыққабатты, дәмдеуіштерді, тұзды қосыңыз, қайнатыңыз және тағы 20-30 минут қайнатыңыз.