Күріш №1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Малага бөтелкесін, 200 г ұсақталған күрішті, суға қайнатылған 400 г ірі мейізді және дәміне қарай қанша қант шәрбаты қажет екенін алыңыз. Ол жерге 400 г су мен 200 г ақ сыра ашытқысын қосып, 3-4 күн бойы ыдыста ашыту үшін қалдырыңыз. Содан кейін 12 литр қос самогон, 6 литр жұмсақ бұлақ суын қосып, 9 литр самогон шығатындай етіп дистилляциялаңыз. Бөлек ыдысқа 0,2 литр 70% спирт немесе үш еселенген самогон құйып, 3-4 шай қасық ванилин құйыңыз. 3-4 күн талап етіңіз, содан кейін сүзгіден өткізіңіз. Қазірдің өзінде тазартылған самогонға ваниль тұнбасын және 2 тамшы раушан майын қосыңыз. Кенеп қапшыққа 600 г жаңа емен қабығы мен 5 г галангал тамырын салыңыз. Бұл сөмкені самогон салынған ыдысқа салыңыз да, мықтап тығындаңыз.