Жаңғақ компоты 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер ваниль, 1 қалампыр Құю: 1 литр суға 2 кг қант, 1 шай қасық лимон қышқылы
Сипаттамасы (Жаңғақтардың тәттіленуімен) суық сумен құйып, 14 күн бойы шаймалау үшін қалдырыңыз. Су күн сайын ауыстырылады. Шаймалаудың соңында жаңғақ қабығы қоңыр немесе қара түске боялуы керек. Жаңғақтар сүзіледі, кептіруге қалдырылады және инеден сырғып кеткенше суда қайнатылады. Содан кейін олар суық суға салқындатылады, ал су айдалады. 750 г қант 1 литр ыстық суда ерітіліп, жаңғақтардың үстіне құйылады және тәттілену үшін 24 сағатқа қалдырылады. Жаңғақтарды шайылған дәмдеуіштермен хош иістендіруге болады. Келесі тәттілендіру кезінде құю ағызылады, оған қалған қант пен лимон қышқылы қосылады және қыздырылады. Екіге, дөңгелектерге кесілген немесе бүтін күйінде қалдырылған жаңғақтарды банкаларға жайып, ыстық ыдысқа құяды. Банкалар тез жабылып, ыстық сумен зарарсыздандырылған ыдысқа салынып, зарарсыздандырылады. Банкалардағы зарарсыздандыру уақыты: 90 С дейін қыздыру - 20 минут, 90 С температурада зарарсыздандыру: көлемі 0,7 - 0,9 л банкалар - 40 минут, көлемі 0,5 л банкалар - 35 минут. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады.