Түсті қырыққабат зарарсыздандырылған. тәтті-қышқыл салмада
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Толтыру: 1 литр суға 0,2 л 8% сірке суы, 60 - 80 г қант, 30 г тұз, 1 лавр жапырағы, 1 шай қасық қыша тұқымы, 3 бұршақ хош иісті бұрыш, 2 бұршақ қара бұрыш, Шайылған дәмдеуіштер сірке суымен құйылады, дерлік қайнатылады, пештен шығарылады және қақпақ астында шаймалау үшін қалдырылады. Жуылған гүлді қырыққабат жапырақтардан босатылады, содан кейін гүл шоғырына кесіледі. Олар қайнаған суға батырылады, лимон қышқылымен аздап қышқылдандырылады, жұмсақ болғанша қайнатылады (Сондықтан олар шанышқыдан оңай сырғып кетеді), сүзіледі және аздап кептіруге қалдырылады. Ыстық күйінде гүлді қырыққабатты қыздырылған таза банкаларға жайып, үстіне ыстық құйып құяды (Суды қант пен тұзбен қайнатады, пештен шығарады, сүзілген сірке суын қосады, банкалар жабылады және зарарсыздандырылады). Банкалардағы зарарсыздандыру уақыты: 85С - 20 минутқа дейін қыздыру, 85С температурада зарарсыздандыру: көлемі 0,7 - 0,9 л банкалар - 25 минут, көлемі 0,5 л банкалар - 20 минут. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады.