Тұздалған тұздықта зарарсыздандырылған гүлді қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Толтыру: 1 литр суға 20 г тұз, Гүлді қырыққабат жапырақтардан босатылады, содан кейін олар гүл шоғырына кесіліп, шынжыр табандары бар-жоғын мұқият тексереді. Оны тұзды суға 20 минут салып қояды, содан кейін шайып тастайды. Гүлшоғырларды лимон қышқылымен аздап қышқылдандырылған суда қайнатады, сонда олар аздап жұмсарады (Шаншып болғаннан кейін олар шанышқыдан оңай сырғып кетуі керек), содан кейін оларды сүзіп, банкаларға кептіріп жайып, ыстық ыдысқа құяды, қақпақтарды нығайтады, ыстық сумен зарарсыздандыратын ыдысқа салып, зарарсыздандырады. . Банкаларда зарарсыздандыру уақыты: 100С - 20 - 25 минутқа дейін қыздыру, 100С - 55 - 60 минутта зарарсыздандыру. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады. Келесі күні зарарсыздандыруды сол температурада 45 - 50 минут ішінде қайталайды. Ұзақ мерзімді сақтау үшін зарарсыздандыру 2 күннен кейін 45 - 50 минут ішінде қайталанады.