Саңырауқұлақты концентрат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты90 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жаңа саңырауқұлақтар, 1/2 л су, 60 г тұз Тазартылған жуылған саңырауқұлақтар ұсақтап туралады, тұздалады және судың бір бөлігінде қақпақ астында жұмсарғанша қайнатылады. Содан кейін судың қалған бөлігі құйылады және одан әрі қайнатылады. Шырындары бар жұмсақ саңырауқұлақтарды ұсақтап, кең кастрюльге буландырады, сонда концентрат аздап қоюланады, қайнаған кезде оны кішкене банкаларға құяды (Шетінен 12 мм төмен), дымқыл сүлгімен орап, қақпақтарды нығайтады және зарарсыздандырады. 100С температурада 90 минут. 2 күннен кейін екінші зарарсыздандыру жүргізіледі (100С температурада 45 минут), ал ұзақ мерзімді сақтау үшін тағы үшінші зарарсыздандыру 2 күннен кейін (Екіншісі сияқты) жүргізіледі. Салқын жерде сақтаңыз.