Тұздықта стерильденген саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты95 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен тығыз саңырауқұлақтарды жуады, үлкенін 2 немесе 4 бөлікке бөліп, аздап тұз бен бір шөкім лимон қышқылын қосып суға қайнатады. Содан кейін сүзгіден өткізіп, салқын сумен шайып, жақсылап кептіріп, банкаларға шетінен 1,5 см биіктікке дейін жайып салады. Тұзды ерітіндімен құйыңыз (1 литр су үшін 1 ас қасық тұзды үстіңгі жағынсыз), қақпақтармен жабыңыз және зарарсыздандырыңыз. Литрлік банкалардағы зарарсыздандыру уақыты: 100С - 20 - 25 минутқа дейін қыздыру, 100С - 90 - 95 минутта зарарсыздандыру. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады (В әдісі бойынша). Екі күннен кейін саңырауқұлақтар 100С температурада 45-50 минут ішінде қайтадан зарарсыздандырылады. Ұзақ мерзімді сақтау үшін зарарсыздандыру екі күннен кейін қайталанады (100С температурада 45-50 минут). Саңырауқұлақтар салқын жерде сақталады.