Тұздалған сарымсақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр суға - 100 г тұзға Сарымсақтың ірі бастары ғана жарамды. Жасыл немесе сәл кеуіп тұрған шыңдары бар сарымсақтың ақ немесе қызғылт бастары сапасына, жетілу дәрежесіне және мөлшеріне қарай сұрыпталады, жарамсыздары қабылданбайды - жалаңаш тілімдерімен, шірігенімен. Сарымсақ жуылады, алғашқы жабын жапырақтары алынып тасталады, тілімдердің ашылуына жол берілмейді. Тамыр қабығы мен шыңдары жойылады. Суық сумен жуады, баллондарға немесе банкаларға салады, салқын сумен құяды және суды тәулігіне бір-екі рет ауыстырып, 3 тәулікке қалдырады. 10% тұз ерітіндісін (1 литр суға 100 г тұз) дайындайды, қайнатады, сүзеді, салқындатады. Сарымсақ банкаларға салынып, дайындалған ерітіндімен құйылады. Қақпақтармен жабыңыз және күзге дейін салқын жерде сақтаңыз. Өндіріс маусымы маусым -шілде. Жаз мезгілінде, су буланған кезде, сарымсақ үнемі онымен жабылып тұруы үшін тұзды ерітінді қосылады. Егер тұздалған сарымсақты сақтауға жағдай болмаса, тұзды ерітіндімен құйғаннан кейін оны 100С температурада зарарсыздандырады: сыйымдылығы 0,5 литр банкалар 5 минут, 1 литр - 8 минут, 3 литр - 15 минут. Тұздалған сарымсақ түрінде тұтынылады немесе кейіннен маринадталады: тұтынудан 8 - 10 күн бұрын 6% сірке суымен құйылады. Кез келген ет тағамымен бірге беріледі.