БОЛАШАҚТА ПАЙДАЛАНУ ҮШІН ЖАС САРЫМСАҚ ЖИНАУ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бақшада жас сарымсақ пайда болған кезде оның жапырақтары мен сабақтары кешкі асқа дәмді дәмдеуіш болып табылады. Небәрі екі апта бойы сарымсақ нәзік және шырынды болып қалады, содан кейін қалампырмен сарымсақтың басы пайда болады, жапырақтары қатайып, сарғайып кетеді. Болашақта пайдалану үшін жас сарымсақты дайындауға болады. Сарымсақтың жебелерін маринадтау үшін қолдануға болады. Сарымсақтың ұштары мен жебелері сарымсақтың басы пайда болғанға дейін жиналады, жуылады, ұзындығы шамамен 10 см кесектерге кесіледі. Қайнаған суға 1-2 минут қайнатыңыз, суық су ағынының астында салқындатыңыз. Содан кейін стерильденген банкаларға мықтап салып, қайнаған суға құйыңыз. Толтыруды дайындау үшін 50 г тұз, 50 г қант 1 литр суда ерітіліп, 2 минут қайнатылады және оттан алынады. Су сәл салқындаған кезде 90-100 г 9% ас сірке суын құйыңыз, бәрін араластырыңыз да, құмыраның жоғарғы жиегінен 1,5 см төмен сарымсақ жапырақтары мен жебелері бар банкаларға құйыңыз. Металл немесе шыны қақпақтармен жабылған банкалар зарарсыздандырылған ыдыста су қайнаған сәттен бастап 5 минут зарарсыздандырылады, содан кейін тығындалады. Жас сарымсақтың бастары маринадталған. Қалампыр жаңа піскен кезде қабығынан тазартылған сарымсақ қалампырларын қайнаған сумен күйдіріп, дереу салқындатады, содан кейін дайындалған тұздықпен құйып, зарарсыздандырады. 1 кг сарымсаққа тұздық дайындау үшін 1 стакан 3% сірке суын, 3 стакан суды, 1 стакан қантты, 10 бұрыш бұршағын, 3 лавр жапырағын алыңыз. Мұның бәрін қайнатыңыз, салқындатыңыз және банкадағы сарымсақты құйыңыз. Металл немесе шыны қақпақтармен жабыңыз. Резервуардағы су қайнаған сәттен бастап 5 минут зарарсыздандырыңыз, содан кейін жабыңыз.