Маринадталған баклажандар (саңырауқұлақ дәмі)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Өнімдер: 6 кг баклажан, 250 г сарымсақ, 0,5 л өсімдік майы. Тұздық үшін: 2 литр су, 6 ас қасық. л. сірке суы, 6 ас қасық. л. тұз (слайдпен). Баклажандарды текшелерге кесіп жуыңыз және қайнаған тұздыққа бөліктерге салыңыз. Қайнаған сәттен бастап 2-3 минут пісіріңіз. Саңылаулы қасықпен алыңыз да, эмальданған ыдысқа салыңыз. Осы уақытта сарымсақты тазалап, майдалап тураңыз. Оны салқындатылған баклажанға қосып, өсімдік майын қосып араластырыңыз. Құрғақ стерильденген банкаларға (жақсырақ жарты литрлік) салып, қайнатылған полиэтилен қақпақтармен жабыңыз. Қосымша жылыту қажет емес. Тоңазытқыштың төменгі сөресінде немесе жертөледе сақтаңыз