Болгар борщы.
Қосылды: 10.09.2024 1
1
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа 2 л Картоп 6 дана Сәбіз 1 дана Пияз 1 дана Қызылша 0,5 дана Баклажан 1 дана Болгар бұрышы 4 дана Ащы бұрыш 1/2 дана Сірке суы 3 ас қасық. л Қант 1 шай қасық Май 3 ас қасық. л Ұн 1 ас қасық. л Қызанақ 2 дана Қаймақ 2 ас қасық. л Тұз, бұрыш Сорпаны ет пен сүйектен дайындаңыз. Кеспе түрінде туралған қызылшаны томат пюресі мен сірке суымен бұқтырыңыз. Кеспе түрінде туралған пиязды, сәбізді және ақжелкенді майға және сорпаға бөлек сақтаңыз. Сүзілген сорпаға кесектерге кесілген картоп пен баклажанды салыңыз, қайнатыңыз. кеспе түрінде туралған қырыққабатты қосып, қайнатыңыз, содан кейін бұқтырылған қызылшаны, сәбізді, ақжелкен мен пиязды, тәтті және ащы бұрышты, тілімдерге кесілген жаңа піскен қызанақты салып, 5-7 минут қайнатыңыз. Қуырылған және салқындатылған сорпамен сұйылтылған ұнды қосыңыз. 5-10 минут қайнатыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Дәміне қарай тұз, бұрыш, лавр жапырағы, сірке суы, қант, қаймақпен дәмдеңіз.