Болгар тіліндегі борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 50 г, сүйек - 50 г, картоп - 80 г, қызылша - 60 г, жаңа қырыққабат - 60 г, баклажан - 20 г, тәтті бұрыш - 20 г, ащы қызыл бұрыш - 3 г, сәбіз - 10 г, пияз - 15 г, ақжелкен тамыры - 10 г, қызанақ - 30 г, еріген сары май - 15 г, сірке суы 3% - 5 г, қант - 5 г, ұн - 5 г, қаймақ - 15 г, аскөк - 2 г , лавр жапырағы, тұз. Ет пен сүйектен сорпа дайындаңыз. Жолақтарға кесілген қызылшаны қызанақ пюресі мен сірке суымен сөндіріңіз. Майға және сорпаға бөлек, жолақтарға кесілген сәбізді, ақжелкенді, пиязды бұқтырыңыз. Сорпаға туралған картоп пен баклажанды салып, қайнатыңыз, туралған қырыққабатты қосыңыз, қайнатыңыз, бұқтырылған қызылшаны, тамырларды, тәтті және қызыл ащы бұрышты, жаңа піскен қызанақты салып, 5-7 минут қайнатыңыз. . Ең соңында қуырылған және салқындатылған сорпамен сұйылтылған ұнды қосып, қант, сірке суы, тұз, лавр жапырақтарымен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақты табаққа салыңыз да, шөптерге себіңіз.