Тұздықтағы қарбыздар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қарбыздарды салқын сумен жақсылап жуады, сүт қышқылының ашытуын тездету үшін теріні өткір ағаш инемен 10 - 12 жерден тесіп, бөшкеге мықтап салады. Қарбыз бөшкесі тығындалып, тіл мен ойық тесігі арқылы 6 - 8% концентрациялы тұзды ерітіндімен (12 литр суға 600 - 800 г тұз) құйылады және осы пішінде шамамен 20С температурада 2 - 3 күн ұсталады. Содан кейін бөшке ең жоғарғы жағына тұзды ерітіндімен құйылады, тіл мен ойық тесігі ағаш тығынмен мықтап жабылады және бөшке салқын жерге (Жертөле, жертөле) ауыстырылады. Қарбыз бөшкелерін тығындауды қалдыруға болады. Ол тұзды ерітіндімен құйылады және дереу суыққа ауыстырылады, кенеппен жабылады, шірік шеңбер орнатылады, қысым жасалады және олардың әрқашан тұзды ерітіндімен жабылғанына көз жеткізіледі. Зең пайда болған кезде оны жуады. Тұздалған қарбыздарды + 1-ден - 1 С-қа дейінгі температурада сақтау ұсынылады.