Қауындар мен қарбыздар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл емдік өнімдер 3-4 ай бойы балғын күйінде сақталады, егер олар бөшкеге сүтті балауыз күйінде салынып, құрғақ ағаш күлімен себілсе. Бұл жағдайда олардың бөшкенің қабырғасына және бір-біріне тиіп кетпеуін қадағалау керек. Үстіне қалың күл қабаты құйылады, ал бөшке қақпақпен герметикалық жабылады. Бөшкені жертөледе, құрғақ жерде сақтау керек. Піспеген қарбыздарды, қауындарды күн сәулесінде кептіріп, төбенің астындағы құрғақ, салқын жертөледе зығыр пакеттерге іліп қоюға болады. Қарбыздарды сүйреткішпен орап, балшықпен қаптап, жертөледегі сөрелерде сақтауға болады. Немесе парафинді құйыңыз (Әр қарбызды бірнеше секундқа ыстық парафинге батырыңыз), торларда ілулі күйде сақтаңыз.