Жүзім
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы жүзім 4-5 ай бойы төбенің астына ілінген маңдайшалармен бірге құрғақ жертөледе сақталады. Немесе жүзімнің әр қабатын құрғақ үгінділермен себе отырып, 3 литрлік банкаларда. Құмыраны нейлон қақпақпен жабады. Мандариндер, апельсиндер, лимондар С және Р дәрумендеріне, сондай-ақ эфир майларына бай. Олар жоғары температурада жақсы сақталады: мандариндер үшін + 2 - 3 градус, апельсиндер үшін +4 - 5С, лимондар үшін + 6 - 7 С. Піскен жемістерді 0С-қа жақын температурада сақтауға болады, ал піспегендер үшін жоғары температураны сақтайды. Төмен температурада мұндай жемістер піспейді, ал жемістердің бетінде қою қоңыр дақтар пайда болады. Лимондар сақтаудың ең жоғары сапасымен ерекшеленеді. Сіз оларды шамамен бір жыл, апельсиндерді - мамыр-маусым айларына дейін, мандариндерді - қыс бойы сақтай аласыз. Грузиндік тұқымсыз және Клементин сорттарының мандариндері басқаларға қарағанда жақсы, Вашингтон сонымен қатар жергілікті жұқа қабығы бар апельсиндерді, жаңа грузиндік лимондарды әкелді. Әрқайсысы ылғалды сіңірмейтін жұмсақ қағазға оралған жемістер тығыз жәшіктерде сақталады.