Джемді өлшеп-орау және сақтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кептелісті ыстық күйінде шыны ыдыстарға салады, оны пісіруге арналған ыдыстарда гельденуіне жол бермейді. Кептеліс толығымен салқындаған кезде және оның бетінде пленка пайда болған кезде, пергамент қағазының шеңбері банка саңылауының өлшемдеріне сәйкес кесіліп, үстіне қойылады. Содан кейін банкалардың тамағы қағазбен жабылып, шпагатпен байланады. Дайын джем құрғақ және салқын бөлмеде сақталады. Кептелісті жоғары ылғалдылық жағдайында сақтаған кезде, көп ұзамай оның бетінде көгеру пайда болады, ол алдымен кішкене аумақты алады, ал бірнеше күннен кейін ол бүкіл бетке таралады. Зеңнің аз мөлшерімен джемді зеңді кетіру және джемді 100С температурада 4-6 минут бойы қорыту арқылы өңдеуге болады. Кептелісті ас үй пештері мен басқа жылыту құрылғыларының жанында жылы жерде сақтауға болмайды. Жылы бөлмелерде сақтаған кезде ол ашыта бастайды және тұтынуға жарамсыз болып қалады. Кептелу құрғақ бөлмеде 10-15С температурада жақсы сақталады.