КОНСЕРВІЛЕРДІ САҚТАУ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Консервілерді герметикалық ыдыста салқын, құрғақ бөлмеде + 15 + 20С температурада сақтаған дұрыс. Ылғалды бөлмеде қаңылтыр қақпақтар тот басуы мүмкін, бұл жағдайда пайда болған ең кішкентай саңылаулар микроорганизмдердің банкаларға ауамен енуі нәтижесінде консервілердің бұзылуына әкеледі. Жоғары температура (+ 25 + 40С) олар консервілердің дәмін төмендетуге ықпал етеді, өйткені бұл температурада өнімдерде болатын бірқатар химиялық процестер жеделдетіледі. Консервілерді төмен температурада (0С дейін) сақтау өте қолайлы. Дегенмен, банкалардың ішіндегісі қатып, сұйық бөлігі мұзға айналуы мүмкін 0С-тан төмен температурада сақтау мүлдем қажет емес. Біріншіден, бұл процесте банктер жарылып кетуі мүмкін. Екіншіден, мұздатылған консервілерде (компоттар, маринадталған қиярлар, маринадтар және т.б.) ерігеннен кейін өнімдердің сапасы айтарлықтай нашарлайды, жемістер мен көкөністер жұмсарады, пюреден сұйықтық қабыршақтанады, консервілер мен джемдер қантқа айналуы мүмкін.