Тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл әдіспен жемістер мен көкөністер сірке қышқылының ыстық ерітіндісіне ұшырайды, ол мол дәмдеуіштермен және жоғары температура әсерімен бірге микроорганизмдерге тамаша қарсы тұрады. Маринадтар - бұл керемет тағамдар. Өткірлігі мен дәмділігінің арқасында олар тәбетті ашуға және ас қорытуды жақсартуға көмектеседі. Тұздаудың мәні өнімнің қышқылдығын арттыру арқылы зиянды микроорганизмдердің белсенділігін тежеу болып табылады. Өнім ұзақ уақыт сақталады, өйткені оған сірке қышқылы қосылады. Өз кезегінде, сірке қышқылы көкөністер мен жемістерді консервілеу кезінде әртүрлі зең саңырауқұлақтарымен оңай жойылуы мүмкін. Олардың барлығы ауаның қатысуымен ғана дамиды. Бұл ереже маринадтарды сақтау шарттарын анықтайды - міндетті түрде герметикалық тығыздағышта. Маринадтары бар банкалар қаңылтыр қақпақтармен жақсы жабылады және машинамен оралады. Сондықтан олар ұзаққа созылады. Сірке қышқылы өнімнің дәміне әсер ететіндігін ескере отырып, оны 2% -дан аспайтын концентрацияда қолданады. Бұл концентрация өнімнің бүлінуіне толық кепілдік беру үшін жеткіліксіз. Сондықтан құрамында 1,2-2% сірке қышқылы бар маринадтарды 12С жоғары емес температурада сақтау керек. Сірке қышқылының концентрациясы төмендеген сайын дайын өнімді сақтау температурасы да төмендеуі керек. Сонымен, тұздықтағы сірке қышқылының концентрациясы 0,8-ден 1,2% -ке дейін болған кезде оны 0С температурада сақтау керек. Құрамында 0,8% -дан аз сірке қышқылы бар маринадтарды пастерлеу керек, өйткені бұл концентрацияда сірке қышқылының консервант әсері жеткіліксіз. Пастерленген маринадтарды жертөледе 0-12С температурада сақтау керек. Сонымен қатар, маринадтарда ас тұзы, қант және қолданылатын дәмдеуіштердің эфир майлары консервілеу әсеріне ие.