Кептелуге арналған шикізатты таңдау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептелу үшін құрамында қант пен қышқыл мөлшері жоғары, қолайлы арақатынаста болатын жемістер мен жидектерді тұтыну керек, өйткені олар дайын өнімнің дәмін едәуір дәрежеде анықтайды. Жемістердегі хош иісті заттардың мөлшері де үлкен маңызға ие, олар кейіннен джемге айналады. Кептелу дұрыс пішіні бар піскен жемістер мен жидектерден дайындалады. Піспеген және піскен жемістердің піскен жемістерге тән дәмі мен хош иісі болмайды. Піспеген жемістер піскеннен кейін кішірейіп, беті мыжылады. Екінші жағынан, піспеген жемістер сироптың гельденуіне әкелетін пектинге бай. Піскен жемістер мен жидектер джем дайындауға жарамсыз, өйткені олар оңай қайнап, пішінін жоғалтады.