ЗӘЙТҮНДЕР МЕН ЗӘЙТҮНДЕР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Зәйтүн мен зәйтүн - бір зәйтүн ағашының жемісінің екі түрлі атауы. Бұл жемістерді көбінесе зәйтүн деп атайды, өйткені олардың құрамында май көп (Целлюлозада - 55% дейін және тұқымда 13% дейін). Зәйтүннің ең жақсы сорттары ірі, ұзынша, қою қызыл реңкке ие. Піспеген жасыл зәйтүндерді көбіне маринадтайды, ал қара, піскен зәйтүндерді тұздайды. Екеуі де тәбет ретінде де, гарнир ретінде де, ыдыстарды безендіру үшін де қолданылады. Қара тұздалған зәйтүндерді тәуелсіз тағамдар ретінде пайдалану үшін олар тұздылықты азайту үшін жиі алдын ала аздап сіңдіріледі.