Алма қосылған қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер қызылша 500 г, бекон 50 г, алма 1-2, жеміс шырыны 1 стакан, тұз, дәміне қарай қант, лимон шырыны, қызылша, қалампыр, қызыл шарап 2-3 стақан.
Сипаттамасы Қызылша мен алманың қабығын аршыңыз, алманың өзегін алыңыз, ірі тесіктері бар үккіштен өткізіңіз. Беконды түбі кең кастрюльге ерітіп, қызылша мен алма, жеміс шырыны, тұз, қант, лимон шырыны, даршын мен қалампыр қосып, бәрін араластырып, жұмсақ болғанша баяу отта қақпақпен қайнатыңыз. Қызылша толығымен жұмсарғанға дейін 2-3 минут бұрын кастрюльге 2-3 стакан қызыл шарап құйыңыз. Бұл тағам көбінесе етке гарнир ретінде қолданылады.